Header image  
BUCHAREST
line decor
          
english version
 
line decor

Bucharest
Click for Bucharest, Romania Forecast
Jakarta
Click for Jakarta Soekarno-Hatta, Indonesia Forecast
 
 


 

 
 
 
ISTORICUL AMBASADEI

 

Relatiile diplomatice dintre Indonezia si România au început odata cu recunoastrea de catre România a independentei Republicii Indonezia la 20 februarie 1950, desi Indonezia si-a proclamat independenta la 17 august 1945.

Între 11-14 aprilie 1960, Tatal Fondator si Primul Presedinte al Indoneziei, Soekarno, a facut prima vizita îîn România. În timpul acestei vizita încununata de succes, Presedintele Soekarno si omologul sau Ion Gheorghe Maurer, {eful Consiliului de Stat din România, au facut o declaratie comuna legata de relatiile bilaterale. În acelasi timp, Ministrul indonezian de Externe, Dr. Subandrio si omologul sau român, Dl. Avram Bunaciu, au semnat Tratatul Bilateral de Cooperare Culturala, prima întelegere semnata de ambele tari si prima baza formala pentru dezvoltarea ulterioara a relatiilor lor bilaterale.

Între 23-26 iulie 1960, Primul Ministu indonezian, Ir. H. Juanda, a vizitat România si a reiterat vointa puternica a Indoneziei de a dezvolta cu seriozitate relatii bilaterale avantajoase, dupa cum a fost stabilit prin declaratia unita a celor doi sefi de stat cu câteva luni înainte.

La 13 martie 1961, o echipa a Ministerului de Externe condusa de Consilierul Marzuki a sosit la Bucuresti cu misiunea cea mai importanta de a deschide o Ambasada indoneziana la Bucuresti. Echipa a ales o camera la Hotelul Athenee Palace Bucuresti, unde au stat în timpul vizitei, pentru a fi birou temporar al Ambasadei Indoneziei la Bucuresti.

În aprilie 1961, Primul Ambasador acreditat al Indoneziei în România, H.E. Soekrisno, a sosit la Bucuresti si a locuit la Hotel Athenee Palace, rezidenta oficiala temporara.

La 23 mai 1961, Ambasada Indoneziei s-a mutat la prima locatie oficiala, în Strada Biserica Popa Chitu 18, Bucuresti. De atunci, Ambasadorul si familia sa s-au mutat în prima resedinta oficiala din Strada Paris 37, Bucuresti.

În conformitate cu dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre cele doua tari, în 1978 s-a simtit nevoia unei locatii mai mari, pentru a face fata dezvoltarii activitatii si a personalului, în special dupa ce Guvernul indonezian a luat decizia de a trimite un Atasat Militar în România. Ambasadorul indonezian de atunci, Muhamad Isnaeni, a început negocierile cu autoritatile române. În final, în iulie 1982, Ambasada Indoneziei s-a mutat la a o alta locatie, în Strada Orlando 10, Bucuresti, care este mult mai mare. Ambasadorul indonezian Muhamad Isnaeni, a inaugurat noua locatie la 5 august 1983.

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AMBASADA REPUBLICII INDONEZIA - BUCHAREST © 2010